DUURZAME AANPAK

Zero emissie

CO2 uistoot verlagen door inzet electrisch materieel

ZERO Emissie

Emissievrij rijden, ook aangeduid als zero emission, betekent dat voertuigen zoals auto’s, bedrijfswagens en vrachtwagens geen schadelijke uitstoot produceren. Dit wordt voornamelijk bereikt met elektrisch aangedreven voertuigen uitgerust met accu’s. “Voorkomen is beter dan genezen” is een principe dat eveneens geldt voor de uitstoot van CO2. De beste manier om klimaatverandering tegen te gaan is het reduceren van energieverbruik, overstappen op elektrisch rijden of het beperken van auto- en vliegreizen om zo de emissie van CO2 en andere broeikasgassen te verminderen.

De Fendt 500 Electric

HVO Diesel
HVO diesel, afkorting voor Hydrotreated Vegetable Oil, staat aan de top van duurzame dieselbrandstoffen en wordt volledig door Van Wijlen toegepast bij alle werkzaamheden. Deze innovatieve brandstof, gemaakt van gerecyclede plantaardige oliƫn en dierlijke vetresten, is een volledig hernieuwbare, fossielvrije en emissiearme vervanger voor traditionele diesel. Van Wijlen zet hiermee een significante stap in het verduurzamen van hun operaties.
HVO-Biodiesel
afbede6d-9305-4e57-8c67-35651c7dbbda
Investeren in de toekomst
Vorig jaar onderwierp Van Wijlen de Fendt E 700, hun eerste elektrische machine, aan de ultieme proef: de praktijktest. Hun bevindingen droegen bij aan de nieuwste versie van dit materieel. Met deze investeringen maakt Van Wijlen een vooruitstrevende stap richting de toekomst van groot elektrisch materieel.
Toenemende vraag vanuit opdrachtgevers
Gemeentes hechten steeds meer belang aan het reduceren van CO2-uitstoot en het bevorderen van een gezonde leefomgeving, wat leidt tot een groeiende vraag naar zero-emissie initiatieven vanuit opdrachtgevers. Deze ambities vinden hun weg naar aanbestedingen, waarbij de eisen aan uitvoerende partijen steeds verder worden aangescherpt om deze doelstellingen te realiseren.
2023-11-01-030048461-7_op_10_gemeenten_lopen_achter_op_CO2-reductiedoel_van_2030_chart_2
Verhalen van

Bekijk de verhalen van onze collega's

CONTACT VAN WIJLEN

Benieuwd naar hoe Van Wijlen u kan helpen met uw duurzame doelstellingen?