Sport

Sportpark van de toekomst

Biodiversiteit, watermanagement en velden van topkwaliteit
Totaaladvies sportpark

Van klimaat adaptieve maatregelen tot sportvelden van topkwaliteit

Van Wijlen is marktleider in Zuidwest Nederland in de aanleg en onderhoud van sportvelden. Daarnaast bieden we deskundig advies over het ontwerpen, realiseren en beheren van sportaccommodaties, met aandacht voor aspecten zoals biodiversiteit, waterbeheer en sportprestaties. We streven voortdurend naar evenwicht en zoeken naar de meest doeltreffende en efficiënte oplossingen.
Biodiversiteit
Van Wijlen transformeert sportparken van monotone grasvelden naar bruisende bio diverse omgevingen. Dit bereiken ze door gerichte acties zoals het inzaaien van kruidenrijk gras, wat een diversiteit aan flora en fauna aantrekt. Het aanplanten van bosplantsoen creëert schuil- en broedplaatsen voor verschillende soorten vogels en insecten. Daarnaast stimuleert het ophangen van nestkastjes de vestiging van vogelpopulaties. Deze maatregelen bevorderen niet alleen de biodiversiteit maar verrijken ook de sportieve ervaring in een natuurlijke, gezonde omgeving.
Blue tit
ZE-20220622-_DSC2876
Waterneutraal sportpark
Water wordt een steeds schaarser goed, waardoor het cruciaal is om duurzaam met deze bron om te gaan. Van Wijlen speelt hierop in door sportparken te transformeren naar water neutrale gebieden met het innovatieve DrainTalent systeem. Dit systeem zorgt voor een optimale waterhuishouding, waarbij regenwater wordt hergebruikt voor irrigatie. Van Wijlen biedt niet alleen advies maar verzorgt ook de volledige aanleg. Het sportpark van de toekomst is hiermee niet alleen groen, maar ook waterneutraal.
Aanleg en advies
VAN WIJLEN biedt professioneel advies en aanlegdiensten, waarbij we op basis van capaciteit aanbevelingen doen over het aantal en soort sportvelden, van natuurgras en hybride tot kunstgras. Dit proces garandeert dat elk project is afgestemd op de specifieke behoeften en voorkeuren, met optimale kwaliteit en duurzaamheid.
IMG_5213
IMG_4634
Bouwteam
Het werken in bouwteamverband bij de herinrichting en realisatie van sportparken biedt aanzienlijke voordelen. Deze aanpak zorgt voor een efficiënte en effectieve uitvoering, waarbij opdrachtgever en opdrachtnemer als één team samenwerken, verenigd door een gezamenlijke visie, om het project tot een succes te maken.
Verhalen van

Bekijk de verhalen van onze collega's

CONTACT VAN WIJLEN

Geïnteresseerd hoe we jullie sportpark duurzamer in kunnen richten?