Milieukostenindicator

MKI: Meten is weten

Onze toewijding aan milieubewust bouwen en duurzame oplossingen
Milieukostenindicator

MKI Waarde per product of het gehele project

Een belangrijk aspect van ons duurzaamheidsinitiatief is het gebruik van de MKI-waarde (milieu kosten indicator) van producten. We beoordelen niet alleen individuele producten, maar kijken naar de MKI-waarde van het gehele project. Dit helpt ons bij het bepalen van onze ambitie ten aanzien van verdere maatregelen voor CO2-reductie en duurzaamheid. Door middel van een analyse door ReTHiNK vertalen we de voorgeschreven materialen naar hun milieubelasting. Aan de hand van de LCA-waardes uit de ReTHiNK-analyse zoeken we naar minder belastende alternatieven, bijvoorbeeld een ander type steen met een lagere MKI-waarde.
Duurzaam bouwen
Bij Van Wijlen beschouwen we duurzaam bouwen niet alleen als een keuze, maar als een essentiële verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties. We richten ons op milieuvriendelijke ontwerpen, energie-efficiëntie en circulaire economie in onze projecten, inclusief het gebruik van duurzame betonnen rioolbuizen, om zo bij te dragen aan een groenere en milieubewuste toekomst.
IMG_5302
mki van wijlen
Advies en begeleiding bij MKI berekeningen
Van Wijlen specialiseert zich in het adviseren en begeleiden van de Milieukostenindicator (MKI) berekening voor projecten, ondersteunend aan opdrachtgevers en opdrachtnemers in de bouw- en vastgoedbranche die streven naar duurzame en circulaire oplossingen. Wij helpen bij het uniform aantonen van mogelijke reducties om hoge duurzaamheidsambities te realiseren.
Verhalen van

Bekijk de verhalen van onze collega's

CONTACT VAN WIJLEN

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek!