Over VAN WIJLEN

Familiebedrijf sinds 1934

”Zaaien, oogsten, groeien”
90 jaar van Wijlen

Ruim 90 jaar passie voor de buitenruimte

VAN WIJLEN is al bijna 90 jaar duurzaam actief in de buitenruimte. Met kennis en ervaring op het gebied van infra, groen en sport zijn wij specialist in het integraal en efficiënt realiseren van duurzame buitenruimtes. Ons motto is niet voor niets ‘samen de wereld mooier maken’. Dit doen we met ruim 80 vakspecialisten, een gezonde nieuwsgierige en innovatieve ambitie, een uitgebreid, up-to-date machinepark en de juiste certificeringen. We zijn trots op onze voortrekkersrol in de regio als het gaat om duurzaam ondernemen.
''Zaaien, oogsten, delen''
Wat voor 1900 begint bij de ondernemende Maria en Adriaan Van Wijlen met het met de hand vullen van lorries met zand voor de aanleg van de Bergse Maas om de wateroverlast in de Langstraat en het Land van Heusden en Altena in te dammen, wordt door hun zoon Bart voortvarend voortgezet. In 1934 is ‘loondorscherij’ Van Wijlen een feit. De onderneming is meteen een succes. Sociaal betrokken ondernemen zit sinds het eerste begin in het DNA van het familiebedrijf. Bij het 80-jarig jubileum in 2014 zei burgemeester Kleijngeld van de gemeente Waalwijk er dit over: ‘De familie Van Wijlen gaat uit van het sociale principe: zaaien, oogsten, delen. Je bent niet alleen op de wereld, je moet elkaar helpen. Ik heb veel waardering voor deze filosofie en de manier waarop die in de praktijk wordt gebracht. Ook bedrijfsmatig staan de Van Wijlens voor iedereen direct klaar, dag en nacht. Ook de gemeente kan altijd een beroep doen op het bedrijf.’
Schermafbeelding 2024-04-03 145435
Schermafbeelding 2024-04-03 144542
90 Jaar Expertise in Infra, Milieu, Sport en Groen
Met 90 jaar aan kennis en vakmanschap, erkennen we de noodzaak van echte verandering, die verder gaat dan traditionele benaderingen. Gedreven door innovatie en ervaring, zijn we toegewijd aan het evolueren voorbij de conventionele methodes, met het oog op een toekomst waarin de mens en vernieuwing centraal staan.
Sociaal ondernemen
Van Wijlen, onderscheiden met een PSO-certificaat, bevordert actief de inclusie van kwetsbare arbeidskrachten. Dit initiatief, gericht op het integreren van deze groep in haar werkwijze, benadrukt het streven naar een divers en inclusief werkklimaat, waar iedereen, ongeacht achtergrond, gelijke kansen krijgt op de arbeidsmarkt.
Trede-3-PSO-Prestatieladder-Keurmerk-sociaal-ondernemen-social-return_900x480
1508691954932Logo_Villa_Pardoes_500px
Sociale betrokkenheid
Van Wijlen ondersteunt als sponsor meerdere sportclubs, waaronder voetbal, handbal, tennis, en hockey, en draagt bij aan lokale initiatieven zoals een hospice en Villa Pardoes. Deze betrokkenheid bij diverse verenigingen en goede doelen toont hun commitment aan het versterken van de gemeenschap en het ondersteunen van kwetsbare groepen.