Advies en beheer

Biodiversiteit

Biodiversiteit is wat wij nodig hebben om te leven op aarde

Biodiversiteit behouden en stimuleren

Biodiversiteit, ofwel de verschillende soorten in de natuur, is erg belangrijk. Het gaat hierbij om allerlei planten, dieren en micro-organismen, inclusief verschillen in hun genetische eigenschappen. Al deze soorten werken samen in een ecosysteem en zorgen zo voor een evenwicht in de natuur. VAN WIJLEN bevordert actief biodiversiteit met ecologisch maaibeleid en advies, ondersteund door een in-house ecoloog en specialistenteam. Gericht op het beheer en onderhoud van natuurgebieden en stedelijk groen, dragen onze diensten bij aan robuuste ecosystemen, waarin flora en fauna floreren, versterkend ecologische veerkracht
Biodiversiteitsmaatregelen
Als groenaannemer zetten we ons in voor de biodiversiteit, essentieel voor mens en klimaat. We creëren ecologische verbindingszones voor gemeentes en verrijken sportparken met biodiversiteit bevorderende maatregelen. Door deze inspanningen dragen we bij aan een rijker ecosysteem en een mooiere wereld. Laten we samenwerken aan het stimuleren van biodiversiteit en een groenere toekomst.
sprang-capelle-natuurgebied-langstraat
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
QuickScan biodiversiteit sportparken
Van Wijlen richt zich op het stimuleren van biodiversiteit binnen en rondom sportfaciliteiten in gemeenten. Ons proces start met een quickscan om de potentie voor het vergroten van de biodiversiteit op uw sportparken snel te identificeren. Deze initiële stap stelt ons in staat om specifieke mogelijkheden voor verbetering in kaart te brengen. Na deze analyse fase, werken we hand in hand met uw team om de geïdentificeerde maatregelen te implementeren. Ons doel is niet alleen het verhogen van de biodiversiteit, maar ook het creëren van een duurzame en groene omgeving die bijdraagt aan de levenskwaliteit in uw gemeente.
Ecologisch groenbeheer
We bieden gemeenten ondersteuning bij het verhogen van de biodiversiteit door middel van ecologisch groenbeheer. Deze aanpak focust op de bescherming en bevordering van inheemse planten en dieren binnen stedelijke en landelijke gebieden. Onze strategieën variëren van het behouden tot het ontwikkelen van ecologische waarden, met inbegrip van gespecialiseerde praktijken zoals ecologisch bermbeheer. Dit beheer is zowel gericht op het ondersteunen van de flora als de fauna, met als doel het creëren van rijkere, veerkrachtigere ecosystemen.
IMG_5596
Verhalen van

Bekijk de verhalen van onze collega's

van wijlen

Advies en Beheer voor een Biodiverse Toekomst

Uw partner voor ecologisch maaibeleid, biodiversiteitsmaatregelen en quickscans.