project

Aanleg ecologische verbindingszone

Project: EVZ in Oosterhout

In het hart van onze activiteiten bij Aannemersbedrijf Van Wijlen B.V. ligt een inspirerend voorbeeld vanuit de combinatie groen en infra waar we met trots aan hebben bijgedragen. Dit project belichaamt onze toewijding aan kwaliteit, duurzaamheid en gemeenschapsontwikkeling.

De Uitdaging

Bij de aanvang van dit project werden we geconfronteerd met de uitdaging om een ecologische verbindingszone aan te leggen in Oosterhout. Het doel was niet alleen om de infrastructuur te verbeteren, maar ook om een duurzame en biodiverse omgeving te creëren die de gemeenschap zou dienen en versterken.

Natuur en biodiversiteit als Kern

Ons team begon met het ontwerpen en implementeren van een zone waarbij planten en dieren de ruimte krijgen. We focusten niet alleen op het creëren van bosrijk gebied, maar integreerden ook duurzame elementen zoals groene fietspaden en ecologisch verantwoorde verlichting. Het resultaat was een harmonieuze mix van mobiliteit en milieubewustzijn.

Groenvoorzieningen en Leefbaarheid

In totaal is er een 45.000 m3 grond ontgraven en verwerkt, zij er ecoduikers aangebracht en is de ecologische zone aangeplant. Tevens is er een fietspad met bijbehorende brug gerealiseerd.

Delen op Social media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Verhalen

Verhalen uit het veld