‘Bezig zijn en je eigen ding hebben’

Wouter

Wouter

Leerling machinist grondverzet

Een goede machinist heeft eerst met de schop gestaan

Ik vind dat ik pas een goede machinist kan zijn als ik eerst met de schop heb gestaan. Daarom heb ik ervoor gekozen om eerst de opleiding tot grondwerker af te ronden en daarna pas te starten met de opleiding tot machinist. In de opleiding tot grondwerker heb ik geleerd hoe alles onder de grond in elkaar zit, waardoor ik nu hopelijk een goede machinist kan worden. Ik volg de BBL-opleiding machinist grondverzet bij het SOMA-college in Harderwijk. In totaal ga ik 8 weken per jaar naar school. De overige dagen werk en leer ik bij VAN WIJLEN. Hier leer ik veel van mijn leermeester. Ik begin ’s morgens met het controleren van de oliepeilen van de kraan. Mijn leermeester legt me dan uit wat we die dag gaan doen. Daarna ga ik aan de slag, waar nodig met hulp van mijn leermeester.

Op de middelbare had ik al heel veel moeite om naar school te gaan. Ik ben helemaal geen schooltype. Ik moet gewoon buiten aan het werk zijn en wat met mijn handen kunnen doen. Mijn buurman heeft vroeger altijd bij VAN WIJLEN gewerkt en toen ik wilde gaan leren voor machinist heeft hij me naar VAN WIJLEN gestuurd. Nu ik hier werk merk ik ook dat de werksfeer heel leuk is. Onderling is het heel gezellig en de vrijdagmiddagborrel is gruwelijk gezellig.

Wat ik zo leuk vind aan mijn werk is: bezig zijn en je eigen ding hebben. Dat je aan het einde van de dag over het werk uitkijkt en dat je dan denkt: dat ziet er mooi en strak uit.

IMG_4772 (1)
Over het werk uitkijken en dan denken: dat ziet er mooi en strak uit!
Wouter uit Waalwijk
Leren van tradities

Temidden van de oude archieven en stoffige dossiers ontdekte ik de betekenis achter elke traditie bij van Wijlen. Het respect voor vakmanschap en zorgvuldige aandacht voor detail waren geen loze kreten; ze waren de hoekstenen van ons dagelijks werk, verankerd in eeuwenoude praktijken.

Een toewijding voor het leven

Na maanden van leren en groeien voelde ik me niet langer als een buitenstaander. Mijn toewijding aan van Wijlen was niet slechts een beroep, maar een levenslange verbintenis aan een gemeenschap die, als een goed bewaard boek, zijn eigen verhaal vertelt en mij de eer geeft om er deel van uit te maken.

verhalen van medewerkers

Ook jouw verhaal delen?