Sport

Sportpark van de toekomst

Biodiversiteit, watermanagement en velden van topkwaliteit
Totaaladvies sportpark

Van klimaat adaptieve maatregelen tot sportvelden van topkwaliteit

Van Wijlen biedt deskundig advies over het ontwerpen, realiseren en beheren van sportaccommodaties, met aandacht voor aspecten zoals biodiversiteit, waterbeheer en sportprestaties. We streven voortdurend naar evenwicht en zoeken naar de meest doeltreffende en efficiënte oplossingen.
check icon
Biodiversiteit verbeteren
Door het toepassen van diverse maatregelen verbeteren we de biodiversiteit op uw sportpark
check icon
Aanleg en advies
Op basis van de capaciteit geven we advies over het aantal en type sportvelden. Van natuurgras, hybride tot kunstgras
check icon
Watermanagement
Dankzij nieuwe innovaties is het mogelijk om regenwater op te vangen en in droge periodes te gebruiken voor het beregenen. Hierdoor creëren we een water neutrale omgeving
check icon
Totaaladvies en samenwerking
De herinrichting en realisatie van sportparken in bouwteam verband levert veel voordelen op. Efficiënte en doeltreffende realisatie met een gezamenlijke visie.
Van mono cultuur naar biodiversiteit
Van Wijlen transformeert sportparken van monotone grasvelden naar bruisende bio diverse omgevingen. Dit bereiken ze door gerichte acties zoals het inzaaien van kruidenrijk gras, wat een diversiteit aan flora en fauna aantrekt. Het aanplanten van bosplantsoen creëert schuil- en broedplaatsen voor verschillende soorten vogels en insecten. Daarnaast stimuleert het ophangen van nestkastjes de vestiging van vogelpopulaties. Deze maatregelen bevorderen niet alleen de biodiversiteit maar verrijken ook de sportieve ervaring in een natuurlijke, gezonde omgeving.
Blue tit
ZE-20220622-_DSC2876
Waterneutraal sportpark
Water wordt een steeds schaarser goed, waardoor het cruciaal is om duurzaam met deze bron om te gaan. Van Wijlen speelt hierop in door sportparken te transformeren naar water neutrale gebieden met het innovatieve DrainTalent systeem. Dit systeem zorgt voor een optimale waterhuishouding, waarbij regenwater wordt hergebruikt voor irrigatie. Van Wijlen biedt niet alleen advies maar verzorgt ook de volledige aanleg. Het sportpark van de toekomst is hiermee niet alleen groen, maar ook waterneutraal.
Kom in contact

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek!