Hybrid grass

Hybride gras systemen

Alle voordelen van een natuurlijk grasspeeloppervlak met de sterkte en duurzaamheid van kunstgras.

Natuurlijk antwoord voor toenemend gebruik

Hybride gras bestaat uiteindelijk uit twee componenten, een echte grasmat en de kunstgrasmat. Het natuurlijke gras groeit tussen de synthetische grasvezels waardoor een sterk en krachtig speloppervlak ontstaat. De ‘open’ textuur van de backing zorgt ervoor dat de graswortels niet belemmerd worden in hun verticale beweging naar beneden.
check icon
Verbeterde duurzaamheid
Hybride grasvelden combineren natuurlijk gras met synthetische vezels, wat leidt tot minder slijtage en een langere levensduur.
check icon
Jaarrond bespeelbaarheid
Dankzij hun samenstelling zijn hybride velden beter bestand tegen extreme weersomstandigheden, waardoor ze het hele jaar door bespeelbaar blijven tot wel 800 uur
check icon
Optimale speeloppervlakte
De integratie van kunstvezels in natuurgras zorgt voor een vlakker, stabieler speelveld dat de prestaties van spelers verhoogt.
check icon
Klimaat adaptief
Doordat het natuurlijke gras warme absorbeert worden de velden beduidend minder warm als de volledig kunstgras velden. Hierdoor gaan hybride velden de strijd aan met hittestress
Installatie hybride
Hybride systemen kunnen in situ worden geïnstalleerd of als voorgekweekte graszoden op grote rollen. Installaties zijn meestal klaar in ongeveer 5-7 dagen wanneer ter plaatse wordt gezaaid. De in-situ geïnstalleerde velden kunnen binnen 8-10 weken na het zaaien klaar zijn om de eerste wedstrijd te spelen, terwijl het veld binnen 1 week speelklaar is wanneer graszoden gebruikt worden. Grasvorming: Het hybride tapijt wordt uitgerold op een vlakke en geconsolideerde onderste wortelzone in rollen van 4 meter breed. Zodra het tapijt is geïnstalleerd, wordt het invulmengsel aangebracht in lagen van 6-8 mm terwijl de vezels worden opgeborsteld. Door zijn unieke vorm en eigenschappen blijft de Hatko Omega vezel van nature rechtop staan en is er zeer weinig schuurborstelwerk nodig. De totale vereiste invuldiepte is 35 mm los gestort (32 mm geconsolideerd). Zodra de invulling klaar is, wordt het oppervlak ingezaaid met hoogwaardig sportgras. De ‘open’ textuur van de backing zorgt ervoor dat de graswortels niet belemmerd worden in hun verticale beweging naar beneden, waar de graskronen beschermd worden door synthetische vezels.
IMG_4981
Soccer ball making goal in net
Sterk alternatief waarmee je scoort
Hybride velden, verrijkt met kunstvezels, scoren hoog met tot 800 bespelingsuren, een sterk alternatief tussen natuurgras (tot 250 uur) en kunstgras (tot 1500 uur). Clubs die uit capaciteitsberekeningen tussen 250 en 800 uur vallen, vinden in hybride velden de ideale oplossing: de authentieke ervaring van natuurgras, vermindering van hittestress, en een reductie van kunststof vezels.